Posted on

Az agyonvert kisfiúnak a kutya volt a mindene

A 11 éves Gáborkát brutális apja állandóan ütötte-verte. Egyetlen vigasza a kutya szerete volt. Míg Gáborkát halálra nem verte a 45 éves apja Dunaharasztiban. A borzalmas tettel gyanúsított H. Gábort erőszakos figurának ismerték, gyakran járt el a keze, pedig korábban polgárőr volt.
Családi erőszak – Mécsesek lobognak a dunaharaszti családi ház előtt, ahol egy 45 éves férfi súlyosan megverte 11 éves fiát, aki a kórházba szállítás után meghalt. A környékbelieket sokkolta a hír, pedig a halált okozó testi sértéssel gyanúsított H. Gábort erőszakos embernek ismerték.
– Úgy tudom, hogy nemegyszer szíjjal verte a fiút – emlékszik az utcában élő Marika.
– Sűrűn került összetűzésbe a szomszédokkal, a gyermek nagyszüleit pedig kitiltotta a házukból – mondta az asszony.
Gáborka súlyos koponyasérüléseket szenvedett, az orvosok nem tudtak rajta segíteni. Mint megtudtuk, a családban pár évvel ezelőtt már történt szörnyű tragédia.
– A férfi első felesége öngyilkos lett. Azóta új párt talált, akivel összebútoroztak, és a nő hozta magával két gyermekét – árulta el a közelben lakó Árpád. A férfi szerint sokan beszélik, hogy az asszony azért választotta a halált, mert nem tudta elviselni férje brutalitását.
H. Gábor egy vetőmagboltban dolgozott, de előtte a Dunaharaszti Városi Polgárőr Egyesület vezetőségi tagja is volt évekig.
– Döbbenten állunk – mondta el Fényes István egyesületi elnök.
– Három éve felfüggesztette tagságát családi gondjai miatt – mondta el a polgárőrök vezetője.
A helyszínen úgy informálódtunk: az édesapa vasárnap azért emelt kezet első házasságából született fiára, mert Gáborka hasba rúgta apja élettársát, de a rendőrség nem kívánta kommentálni értesüléseket.
– A bejelentés után mentőhelikopter ment a helyszínre, de a gyors segítség ellenére sem tudták megmenteni az áldozat életét – mondta Beluzsárné Belicza Andrea, a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője. Hangsúlyozta: a nyomozás sikerességére való tekintettel egyelőre nem tudnak többet elárulni az üggyel kapcsolatban. H. Gábort a rendőrség őrizetbe vette, és kéri előzetes letartóztatását.

Ifjabb Heller Gábor, az agyonvert kisfiú:

Vélemény, hozzászólás?