Posted on

Állatvédőrség: a győriek is tennének az állatkínzások megfékezéséért

A győri állatmenhely is szívesen csatlakozna a közelmúltban megalakult állatvédőrséghez. Az Országos Rendőr-főkapitányság és több egyesület együttműködéséből alakult szervezet a jövőben azon dolgozik majd, hogy visszaszorítsák az állatkínzásokat. A tagok nem kapnak hatósági jogkört, feladatuk az lesz, hogy segítsenek a rendőröknek a bűncselekmények felderítésében.
Minden ötödik kutya vagy macska megverve, kiéheztetve vagy nagyon rossz állapotban érkezik a győri menhelyre. Elvileg 2004 óta büntetik az állatkínzást Magyarországon, ám a gyakorlatban csak kevés esetben indult eljárás. Ezért jött létre február végén az állatvédőrség, hogy a civil szervezetek és a rendőrség közösen lépjen fel a bántalmazókkal szemben. A Pápai úti telephely szívesen csatlakozna a kezdeményezéshez.
Az állatvédőrök képzésen is részt vesznek majd, a tervek szerint magánterületre is bemehetnek a rendőrökkel, hogy segítsék a munkájukat. Bár Győrben jó a hatóság és a menhely kapcsolata, egyelőre nincs hivatalos együttműködési megállapodás.

One thought on “Állatvédőrség: a győriek is tennének az állatkínzások megfékezéséért

  1. Mi is szívesen közreműködnénk ebben a munkában. Már jelentkeztünk a toborzó hirdetésre, de válasz még nem érkezett.Bár új egyesület vagyunk, szemünk és telefonunk van. Csak itt Szegeden nincs kinek jelenteni! Véleményünk szerint ez a munka minimum városi, települési szinten kell, hogy működjön. de el tudjuk képzelni az országos szintet is. Ehhez viszont egy erős, független szervezetre volna szükség, amelyik nincs alárendelve az anyaszervezet céljainak.

Vélemény, hozzászólás?