Posted on

Állatvédők tüntettek Tyson háza előtt

Mike Tyson március 6-án mutatkozott be új show műsorával az Animal Planet csatornán, melyben galambok versenyeznek. A PETA állatvédő szervezet ezt használva ürügyként szerzett egy kis hírverést magának.
A tetovált arcú harcos gyermekkora óta imádja a galambokat, élete első pofonját is azért adta az egyik szomszéd srácnak, mert az levadászta a kis Mike egyik galambját. A nagy Mike ezúttal az Animal Planet dokumentumfilm sorozatában vezeti be a nézőket a galambtenyésztés és a pénzdíjas versenyek világába.
Ennek apropóján szervezett a bajnok nevadai háza elé tüntetést a legismertebb és legharciasabb állatvédő szervezet, a pucér tüntetéseiről híres PETA. „Tyson ne küldje harcba a galambokat!”, illetve „Pehelysúly: nem pálya egy nehézsúlyúnak” szlogeneket skandált a mintegy tucatnyi résztvevő.
Hogy pontosan mi bajuk van a műsorral, az nehezen deríthető ki, ugyanis Tyson nem kakasviadalt szervez a madaraknak, hanem az Egyesült Államokban is több mint száz éve népszerű formáját mutatja be a galambok versenyeztetésének. Ennek során egy központi helyre viszik tulajdonosaik a „sportolókat”, akiknek aztán saját dúcukba kell haza térniük. Eredményeiket a rájuk erősített GPS-kapcsolattal ellátott chip segítségével ellenőrzik, és, amelyik madár a leggyorsabb volt, az a győztes. Ez Tysonnal és Tyson nélkül is így működik, de legalább jó reklámot kapott a műsor.
A volt nehézsúlyú profi ökölvívó világbajnok mára egyébként is teljesen megjuhászodott: sportága nagykövete Kínában, vígjátékokban oszt kamu pofonokat (Másnaposok), legújabban pedig a boksz melletti másik szenvedélyének, a galamboknak hódolhat.

Vélemény, hozzászólás?