Posted on

Az Állatvédelmi őrszem menti a szegény állatokat

A Veszprém Megyei Kolontárt és Devecsert érintő ipari katasztrófa emberáldozatai mellett, sajnos rengeteg vadon élő és házi állat is elpusztult, és – mivel a túlélők élőhelye is megsemmisült – további állatpusztulás várható. Képek itt.
A csodával határos módon életben maradt állatok nagy része – mivel ők voltak a vörös iszapárral leginkább érintett szinteken- súlyos sérüléseket szenvedett, illetve ivóvíz és takarmány hiányában az elmúlt 4 nap során végképp kiszolgáltatott helyzetbe került. A katasztrófa első hírére az Állatvédelmi Őrszem és a Rex Kutyaotthon Alapítvány munkatársai – a katasztrófavédelmi hatóságokkal egyeztetve – haladéktalanul megkezdték a sérült állatok mentését. Október 4.-én éjjel egy iszappal szennyeződött birkát, valamint két kutyát és négy macskát szállítottak Budapestre, Rex Alapítványhoz. A maró vegyszer hatására súlyos bőr és szemsérüléseket szenvedett állatokat megfürdették, majd intenzív terápiában részesítették őket. 5.-én a Rex és az Állatvédelmi Őrszem újabb állatvédelmi mentőalakulatot küldött a katasztrófa sújtotta régióba, ahol további hat kutyát és három macskát sikerült megmenteniük. A mentőcsapat késő éjszaka érkezett a rossz állapotban lévő állatokkal a Rex Állatszigetre, ahol az alapítvány teljes gondozói stábja és számos önkéntese hosszú órákon át küzdött megmentésükért.
Október 6.-án az állatvédők ismét mentőakciót szerveztek, mely során újabb 11 kutyát, számos macskát, kacsát és szárnyasokat juttattak a veszprémi állatkórházba, és a Rex Állatszigetre.
Az elmúlt 3 nap során kimentett állatok zöme kielégítő állapotban van. A mentett állatok várhatóan hosszú hetekig nem mehetnek vissza otthonaikba, az állatotthonokban viszont teljes a teltház.
A kimentett állatok elhelyezése sajnos a fentiek miatt egyre nehezebb, ezért a Rex elérhetőségein ideiglenes befogadók sürgős jelentkezését várják, akár az alapítvány saját állataira vonatkozóan is.
További információ: www.rex.hu és tel: 061-230 4080 (Fotó, video és nyilatkozat: kiraly@rex.hu). Az október 5.-én lezajlott mentőakcióról készült videó:

2 thoughts on “Az Állatvédelmi őrszem menti a szegény állatokat

 1. 3 kiscica INGYEN ELVIHETŐ SÜRGŐSEN!
  2 hónaposak, fekete-fehér színűek,nagyon aranyosak,barátságosak,emberszeretőek.
  Kérem jelentkezzenek,mert különben el kell őket altatni!
  A héten lehet jönni értük.
  További információ: elvihetomacska@gmail.com címen.
  Köszönöm szépen!

 2. […] állatvédelmi őrszem a kezdetektől mentette a vörösiszapból az állatokat Devecseren és Kolontáron. Cikkajánló:A PETA aktivistái […]

Vélemény, hozzászólás?