Posted on

Állatmentés és avartüzek Somogyban

Avartüzekhez, egy állatmentéshez és egy háztűzhöz vonultak a megye hivatásos és önkéntes tűzoltói a hétvégén.
Somogyszentpálra riasztották a marcali tűzoltókat szombaton délután, mert egy német juhász kutya beleesett egy családi ház udvarán lévő kútba. A kb. 10 méteres vízzel teli kútból az egység mentőheveder és mentőkötél segítségével kimentette a riadt kutyát és átadta aggódó gazdájának.
Főnyed külterületén 1-1,5 kilométer hosszan, harminc méter széles sávban égett a nádas, sás és az aljnövényzet szombaton este. A tájvédelmi területen keletkezett tüzet a marcali és keszthelyi egységek vízsugárral és kéziszerszámokkal kb. fél óra alatt oltották el. Éppen végeztek a visszaszereléssel, amikor érkezett az újabb jelzés, hogy a tűzesettől nem messze ismét tűz keletkezett a tájvédelmi körzet területén. Ezen a helyszínen a töltés mellett 2-3 kilométer hosszan és a töltés oldalán 30-35 méter szélességben égett az aljnövényzet és a sás. Szintén kéziszerszámokkal és vízsugárral eloltották a marcali egységek a lángokat.
Vasárnap Barcs-Középrigócra riasztották a barcsi tűzoltókat, mert a egy hétvégi ház tetőszerkezete égett. A fa szerkezetes kb. 25 négyzetméter alapterületű házban kéménybe épített gerenda gyulladt meg és onnan terjedt a tűz a tetőzetre is. A tűzoltók kihoztak az épületből egy 11,5 kg-os gázpalackot és egy 20 literes fém kannát. Személyi sérülés nem történt, a tűz miatt keletkezett kár értéke egymillió forint – közölte a Somogy megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság. Forrás: Tűzoltóság Marcali

Vélemény, hozzászólás?