Posted on

Állatkínzók feketelistáját tették közzé

Internetes feketelistára kerül New York állam egyik megyéjében minden olyan felnőtt helyi lakos, akit állatok elleni bűncselekmény, vagy vétség miatt állítottak elő.
Suffolk megye állatkínzóinak neve a bűnösség megállapítása után még öt évig virít majd az internetes nyilvántartásban. A törvényi szabályozás fontosságára Sharon McDonough esete hívta fel a figyelmet, akit azért tartóztattak le, mert nem kevesebb mint 42 kutyát és eddig meghatározatlan számú macskát kínzott, majd ölt meg a gyermekei szeme láttára, majd az állatokat elföldelte az udvarukban.
“Sajnálatos módon Suffolk megyében rengeteg szörnyű bűncselekményt követnek el az állatok ellen. Úgy érzetük, hogy ez egy olyan információ, amelyet mindenképpen tudatosítanunk kell az itt élőkben” – hangsúlyozta Jon Cooper, az októberben egyhangúlag elfogadott új törvény egyik legfőbb támogatója.
McDonough állatkereskedésekből és menhelyekről vásárolta, illetve gyűjtötte össze áldozatait. A törvény decemberben szavazásra kerülő második részének életbe lépését követően ezért mindenkinek, aki eladásra kínál, vagy örökbe akar adni egy kisállatot, először ellenőriznie kell majd, hogy a vevő nem szerepel el-e az állatkínzók listáján.
Az internetes nyilvántartást a tervek szerint az év végére készítik el és helyezik üzembe. Az oldalt magán adományokból és az állatkínzóktól fejenként beszedett 50 dolláros (9800 dollár) pénzbüntetésből finanszírozzák majd. A Kalifornia székhelyű Állatjog Védelmi Alapítvány szerint eddig nem született hasonló törvény az Egyesült Államokban. Forrás MTI

Vélemény, hozzászólás?