Posted on

A nyúlszezon árnyoldalai

Inkább ne ajándékozzunk élő állatot! Húsvétkor egy csapásra megnő a felelőtlen kisállat-vásárlások ideje. A legnagyobb divatja ilyenkor természetesen a nyusziknak van, akiknek a gyerekek ideig-óráig örülnek, de pár hét múlva már csak nyűgnek és gondnak tekinti őket az egész család.
Húsvétkor egy csapásra megnő a felelőtlen kisállat-vásárlások ideje. A legnagyobb divatja ilyenkor természetesen a nyusziknak van, akiknek a gyerekek ideig-óráig örülnek, de pár hét múlva már csak nyűgnek és gondnak tekinti őket az egész család. Állatot vásárolni azonban nagy felelősség. Ezért inkább szőrme nyuszit vegyünk gyerekünknek, az élő állat helyett.
– Jajj, de aranyos kis nyuszi! – kiált fel a kisgyermek, amikor meglátja a kisnyulat. De sajnos ez a lelkesedés csak időleges.
A kisnyúl napok alatt veszít érdekességből, s miután megunta gyermekünk a kis jószág egyszerűen kikerül az utcára, ahol a biztos halál vár rá. Igaz sok esetben kezeink között is. Sokan csak az ünnep hevében, játékszernek vásárolnak egy hosszúfülű szőrmegombócot.
Pedig előbb meg kellene fontolni, mit is vállalnak! Táplálás: A táplálására nagy figyelmet kell fordítani, mert mint tudjuk a nyúl kifejezetten növényevő. Nem szereti a csokit, nem eszi meg azt, amit mi. Szüksége van szálastakarmányra és vízre. Csemegeként kedveskedhetünk naponta sárgarépával, káposztával és persze kapjon kedvencünk nyúltápot is.

Vélemény, hozzászólás?