Posted on

A németjuhász húsába nőtt a lánc

Kecskemét – Csak műtéttel tudták kimetszeni a vastag szemekből álló nyakörvet, amely a németjuhász kutya nyakába nőtt bele a láncon eltöltött évek alatt.
Az állathoz már régóta senki sem ment közel, mert a nyakán lévő seb elfertőződött és kellemetlen szagot árasztott. A bajba jutott eb megmentéséhez az Állatvédelmi Őrszolgálat solti munkatársai kértek segítséget kecskeméti kollégáiktól.
– Ha nem a saját szememmel látom, el sem hiszem – mesélte a Menhely az Állatokért munkatársa – A vas ujjnyi mélyen ette be magát szegény pára húsába, és csak nagy nehézségek árán sikerült eltávolítani onnét. Szinte biztos, hogy még kölyökként béklyózták meg, és az évek alatt egyszer sem engedték el, rövidke rabláncára fűzve tengette nyomorúságos élete mindennapjait.
Bármilyen hihetetlen a szépséges, fajtatiszta kan kutya a történtek ellenére még bízik az emberekben, szelíd és még a többi kutyával is barátságos.
– Eredeti gazdája természetesen nem kaphatja vissza ezt a kiváló kant, akit Frigyesnek neveztünk el – mondta a menhely vezetője – csakis olyan emberhez adjuk őt örökre, aki soha többé nem teszi őt láncra, és képes lesz a szeretetével elfeledtetni mindazt a szörnyűséget, amit ez a szegény jószág átélt – írja a Blikk.
Aki szeretné örökbe fogadni Frigyest, hívja a 06 30 696 0658-as telefonszámot vagy írjon a zsuzsa.bata@ringier.hu e-mail címre.

2 thoughts on “A németjuhász húsába nőtt a lánc

  1. ez hihetetlen,milyen lelke van az ilyen embernek?

  2. […] németjuhász kutyát, mert a nyakára erősített vaslánc belenőtt az állat húsába. A cikket olvasva a pár azonnal jelentkezett a kecskeméti Menhely az Állatokért Alapítványnál, hogy szeretne […]

Vélemény, hozzászólás?