Posted on

A kutya nyakába nőtt a méteres lánc

Egy másfél méteres láncra kötve tartották azt a kutyát, amelyet a napokban sikerült megmentenie a Menhely az állatokért alapítvány állatvédelmi őr-szolgálatának Lajosmizse külterületén.
Újabb brutális állatkínzásról számolt be a Menhely az állatokért alapítvány állatvédelmi őr-szolgálatának vezetője, Szabó Attila. – Ezúttal a lajosmizsei tanyavilágból kaptunk lakossági bejelentést arról, hogy az egyik ingatlan területén embertelen körülmények között tartanak láncon egy kutyát. Miután a helyszínre érkeztünk, egy három év körüli, keverék kutyát találtunk, amelyet egy egy-másfél méteres láncon tartottak megkötve. A kutyának sem háza, sem étele, sem vize nem volt, a lánc pedig már belenőtt a nyakába. A lajosmizsei rendőröktől kaptunk segítséget, két járőr segítségével sikerült elkobozni az állatot. A férfi ellen eljárás indult állatkínzás bűntette miatt.
– A Bella névre keresztelt kutyus állapota már stabilizálódott, kiműtötték a nyakából a vasat. Lassan gyógyul a sebe, de gondosan ápoljuk, naponta átkötözzük a sérült testrészt. Most hízókúrára fogtuk, bízunk benne, minél hamarabb felerősödik – nyilatkozta portálunknak az állatvédelmi őrszolgálat vezetője. Forrás: Délmagyar.hu

Vélemény, hozzászólás?