Posted on

A kutya félholtan vonszolta el magát a motelig

Mindenki biztosra vette, hogy Oly, a walesi corgi gazdájával, Dave Gaillarddal együtt életét vesztette, amikor maga alá temette őket egy lavina. Az kutya azonban négy nappal később felbukkant.
Alig hittek a szemüknek a montanai Cooke City lakói, amikor szerdán az Alpine Motelben felbukkant Oly, a walesi corgi, amely négy nappal korábban tűnt el egy lavinában. Oly síelő gazdáit kísérte el a hegyekbe, amikor szombaton megindult a lavina. Kerry meg tudott kapaszkodni egy fában, férjét és a kutyát azonban maga alá temette a hó. Tizenegy éves lányuk, Margo akkor éppen nem tartott velük.
– Dave utolsó szavaival azt kiabálta: kapaszkodj erősen egy fába! Így is tettem. Nem tudom, mi történt vele – mondta könnyek között Kerry.
Dave holttestét még aznap este megtalálták, a kutyát azonban hiába keresték. Kerry biztos volt benne, hogy ő sem maradt életben. Négy nappal később azonban felbukkant, kiásta magát a hó alól, majd hat és fél kilométert kutyagolva eljutott a motelig, ahol a családdal laktak.
– Elcsigázott volt, éhes és szomjas, fagyási sérüléseket is szenvedett. Állatorvost hívtunk, és értesítettük a családot – mesélte a motel tulajdonosa, Robert Weinstein, aki szerint Oly már teljesen jól van. Forrás: MTI

Vélemény, hozzászólás?