Posted on

A jótékonysági akcióra rendőrt hívtak

Majdnem botrányba fulladt Tornóczky Anita (31) budapesti jótékonysági akciója. A csinos műsorvezetőre és lelkes csapatára ugyanis rendőröket hívtak, miközben 21 tonna kutyaeledelt adományoztak a paksi állatmenhelynek.
Debreczeni Zitával, Zimány Lindával és Kárpáti Zsolttal, a Groovehouse tagjával szervezte meg a napokban Tornóczky Anita azt a jótékonysági akciót, amelyet minden bizonnyal még jó ideig emlegetni fognak. Az adományozó csapat ugyanis álmában sem gondolta volna, hogy azzal, hogy 21 tonna kutyaeledelt gyűjtenek a kilátástalan körülmények között tengődő paksi állatmenhely számára, olyannyira kiválthatják a város ellenszenvét, hogy még rendőröket is küldenek a nyakukra.
– A Tények egyik adásában láttam azt a riportot, amelyben bemutatják, hogy Erzsike és 400 kutyája milyen borzasztó körülmények között él, mivel semmilyen segítséget sem kapnak az önkormányzattól. Rögtön közzétettem egy felhívást a legnépszerűbb közösségi portálon, hogy segítsünk ennek az állatmenhelynek, és alig öt perc alatt Zita és Linda is jelentkezett, ahogy több civil is. Nagyon örültünk, hogy mindössze két nap alatt sikerült összegyűjtenünk 21 tonna kutyaeledelt, 300 ezer forintot a kutyusok ivartalanítására, és több tucat takarót.
Erzsike, a menhely tulajdonosa elsírta magát a meghatottságtól, hiszen ennyi eledel négy teljes hónapig elég lesz a több mint 400 kutyusnak – árulta el lelkesen Anita. A csapat örömét és kedvét azonban a kirakodás közben igencsak elvette egy kellemetlen incidens, a város főjegyzője ugyanis feldúltan érkezett Erzsike házához – ahova az adományokat pakolták –, mondván, lakossági bejelentés történt ellenük.
– A szomszédok jelentették, hogy nagy mennyiségű kutyaeledelt pakolnak ki az utcában, és attól tartanak, hogy itt is mindent ellepnek majd a kutyák. Ráadásul ennek a menhelynek nincs hivatalos engedélye sem – árulta el dr. Blazsek Balázs, Paks főjegyzője, aki még rendőröket is hívott, miután dühös szóváltásba keveredett a rakodó paksi önkéntesekkel. A botrányba fulladt adományozás után a rendőrök mindenkit igazoltattak a helyszínen – lapunk munkatársaival együtt –, sőt még a polgármester is kiszállt a helyszínre, hogy rendet teremtsen az ártalmatlan és segítőkész akció után.
– Nem gondoltuk, hogy már az is baj, ha az ember segít a rászorultakon. Tudjuk, hogy Erzsike menhelyét minél hamarabb legalizálni kell; próbálunk egyezségre jutni az önkormányzattal, hogy találjunk egy megfelelő telket, ahol senkit sem zavarnak a kutyusok. Remélem, sikerül szót értenünk a jegyző úrral is, szerencsére a történtek ellenére is nyitottak a kompromisszumra. Mi tényleg csak segíteni szeretnénk – monta Tornóczky.

Vélemény, hozzászólás?