Posted on

100 millió forintos támogatást kapnak a termeltetők

Vidékfejlesztési Minisztérium (VM) 100 millió forintos támogatást nyújt az állattartókkal termeltetési szerződést kötő és termeltetési előleget biztosító kereskedelmi vállalkozások, az állati terméket feldolgozók és a termelői csoportok részére. Újdonság, hogy az idén már azok a termeltetők is igényelhetik a támogatást, akik vágómarha-tartó gazdálkodókkal szerződnek.
A rendezett piaci kapcsolatok kialakítása érdekében nyújtott csekély összegű (de minimis) támogatás a vidéki foglalkoztatottság növelését, a termelési szerződések szerepének megerősödését szolgálja, és hozzájárul az állatállomány növekedéséhez. Ezzel a nemzeti hatáskörben nyújtható segítséggel az állattenyésztés szervezettebbé és kiszámíthatóbbá válik.
A támogatási igényeket az MgSzH Földművelésügyi Igazgatóságához kell benyújtani. A VM kiemelten kezeli az állattartóknak nyújtható támogatásokat, amelyek jelenleg rendelkezésre állnak. A tárca határozott törekvése, hogy az állattartókon segítsen, és az ágazat meglévő gondjait mérsékelje.

Vélemény, hozzászólás?