Posted on

10 milliárd forint adunk állatjólétre

Január végéig lehet igényelni az állatjóléti támogatásokat. A baromfi ágazatra jutó 4 milliárd forint éves támogatás egészét, míg sertéstartók esetében a 2010. utolsó negyedévére járó pénzeket lehet igényelni most január 31-én éjfélig. A sertéságazat 2010 egészére 6 milliárd forintra tarthatott számot.
2010-ben is igénybe vehető a sertés és baromfitartók részére az előírásokon túlmutató állatjóléti kötelezettségvállalás ellentételezésére szolgáló támogatás, melynek mértéke a sertéseknél 6 milliárd, a baromfiknál 4 milliárd forint – olvasható a Magyar Agrárkamara közleményében.
Az állatjóléti támogatás baromfi esetében az adott támogatási évben január 1. és december 31. között letelepített napos baromfira (tömésre nevelt libára és kacsára), beólazott jércére és beólazott előnevelt pulykára, illetve levágott összes baromfifélére, baromfiállományonként egy alkalommal a tárgyévet követő hónap utolsó napjáig, a sertések esetében, a teljes negyedévre, közvetlenül vagy kereskedő útján, vágóhídra vagy élve külföldre kiszállított vágósertések, vagy tenyésztésre értékesített koca süldőkre igényelhető, kérelmezőnként egy alkalommal, a tárgynegyedévet követő hónap utolsó napjáig, azaz 2011. január 31-ig.
A baromfi állatjóléti támogatási igényeket 2010-re, míg a sertések esetében a 2010. utolsó negyedévre vonatkozóan 2011. január 31-ig kell benyújtani, az MVH által rendszeresített, az MVH honlapján közleményben közzétett formanyomtatványon, az igénylő lakhelye/székhelye szerint illetékes MVH megyei kirendeltségéhez, postai úton – hívja fel a figyelmet a Magyar Agrárkamara állattenyésztési osztálya.

Vélemény, hozzászólás?